Het inrichten van leeromgevingen

Meer dan alleen stoelen en tafels..

Een leeromgeving inrichten gaat verder dan het neerzetten van stoelen en tafels in een klaslokaal.

Tegenwoordig is het belangrijk in veel meer segmenten om beleving naar een nieuw niveau te tillen, samen met functionaliteit en moderniteit. 

Je ziet het gebeuren in kantoren, winkels en horeca, maar ook in leeromgevingen zoals scholen, experience centers en musea.

Duurzaam

Het is voor ons belangrijk dat wij ons steentje bijdragen aan de verduurzaming van de interieurbouw industrie. Zo investeren in ons machinepark en duurzame materialen.

Full service

Wij zijn een full service organisatie en zullen alles rondom je interieurproject voor onze rekening nemen. We werken met onze eigen mensen, en met vaste partners voor speciale wensen.

3D Ontwerp

Na de briefing en conceptfase door ons team van designers, ontvang je van ons een compleet 3D ontwerp van het project. Zo zie je precies wat we voor je gaan maken.

Vooruitstrevend

Wij blijven ons dagelijks ontwikkelen door op de hoogte te blijven van de interieur trends. We proberen voor te blijven lopen op het gebied van beleving en passende interieurconcepten.

Leeromgevingen vol beleving en interactie 

Wat dat extra stukje beleving kan zijn, is per ruimte en doelgroep uiteraard verschillend. Hieronder zijn een aantal van onze leeromgeving projecten uitgelicht. Zo hebben we een ervaringsruimte ontworpen en gerealiseerd voor onderwijsprofessionals, maar ook een paviljoen ingericht op een middelbare school en een TechLab gemaakt in een bibliotheek. 

Als men zich prettig voelt in een ruimte waarin hij of zij aan het leren en ontdekken is, blijft de informatie en ervaring beter hangen. Je onthoudt handelingen en informatie beter als je het zelf kunt ontdekken op een leuke manier. Ook voor mensen die moeite hebben met het enkel theoretisch opnemen van informatie, kan een belevingselement van grote hulp zijn. Een hotel runnen leer je niet uit een boek, dat moet je dóen. 

De uitgelichte projecten verschillen enorm van elkaar, maar het doel van alle ruimten is leren en ontwikkelen. Wij gaan voor leeromgevingen waar de doelgroep met plezier kan leren.

 

Hoe wij werken

01

Inventarisatie

Tijdens de briefing bespreken we samen alle wensen, ideeën en het budget voor het project.

Lees verder

02

Concept & design

Na feedback en afstemming vertalen we het geheel naar 3D-visuals.

Lees verder

03

Projectbegeleiding

Een van onze projectmanagers draagt zorg over het gehele project.

Lees verder

04

Productie

In Cialona’s uitgebreide productieatelier worden alle interieuronderdelen...

Lees verder

05

Realisatie & nazorg

Het team van interieurbouwers plaatst het interieur en zorgt voor een...

Lees verder
inrichting school

Schoolinrichting

Het Zorg & Welzijn Paviljoen van Commanderij College Gemert hebben we van een compleet nieuwe inrichting voorzien. Het is nu een open en moderne leerplek waar leerlingen graag komen.

 

In dit paviljoen wordt van alles gedaan door leerlingen. Zij leren hier voor een baan binnen de zorg & welzijn sector. 

Om alles zo goed mogelijk te kunnen leren en oefenen zijn er onder andere een tal keukens aanwezig, kappersstoelen, een ontvangstbalie, en zorgitems zoals rolstoelen en verschoontafels. Buiten al het praktijkgericht meubilair, zijn er ook studieplekken en afgesloten klaslokalen ingericht voor theorielessen. 

Het is een open ruimte, waardoor de nieuwe vorm van onderwijs hier toegepast kan worden. De leraar is hier tegenwoordig meer een coach en leerlingen kunnen samen uitproberen en zich blijven ontwikkelen. 

Dit project beter bekijken?

Ervaringsruimte voor Onderwijsprofessionals

Het KLIJFlab is een ervaringsruimte voor onderwijsprofessionals waar zij leren over de werking van de hersenen en hoe informatie in de hersenen kan beklijven. In dit experience center is veel aan beleving gedaan en iedere ruimte en hoekje heeft een andere functie.

Zo zijn er plekken waar je met een grote groep bijeen kunt komen voor een les, maar ook ruimtes om in kleinere gezelschappen te ontdekken en te leren. Het is een grote leeromgeving. 

Een van de eyecatchers van de ruimte is de interactieve wand die reageert op beweging en aanraking. In de video hiernaast zie je in het kort hoe deze interactieve wand werkt. 

Het TechLab in de Bibliotheek

 

Het TechLab is een gedeelte in de Bibliotheek Helmond-Peel, waar kinderen van basisscholen kunnen leren over media en technologie.

In deze bijzondere leeromgeving gaan zij aan de hand van expedities met verschillende thema’s. Binnen deze thema’s maken ze kennis met bijvoorbeeld 3D printen, werken met een green screen en robots programmeren.

 

Kinderen kunnen zich individueel inschrijven voor bepaalde expedities, maar ook vanuit omliggende basisscholen komen ze langs. Het doel is om kinderen te stimuleren en hen op een leuke en uitdagende manier te laten leren en omgaan met de nieuwste technologie. 

Alles is zo ontworpen en gerealiseerd dat de ruimte aantrekkelijk is voor kinderen. Door middel van kleuren, maatwerk meubilair en bijzondere vormen, is het een opvallend gedeelte van de bieb.