TechLab

Techlab
Helmond
65 m2
Bibliotheek Helmond-Peel

Het TechLab

Tegenwoordig is de Bibliotheek veel meer dan alleen het uitlenen van boeken. Ze bieden regelmatig verschillende activiteiten aan voor verschillende doelgroepen. Zo ook voor kinderen. Cialona Interiors heeft voor de Bibliotheek Helmond-Peel een Experience Room, het zogenaamde Techlab gemaakt, speciaal voor kinderen.

In dit TechLab kunnen kinderen aan de hand van expedities met verschillende thema’s, kennis maken met de nieuwste media en technologie. Denk hierbij aan 3D printen en robots programmeren.

 

Design van de ruimte

Voor het design van het interieur is inspiratie opgedaan in sciencefiction films en decors. Hierbij is gekeken naar kleuren en vormen, en in dit genre valt op dat het een combinatie is van extreem grafisch en hoekig. Vandaar dat de hexagon, de zeshoek, veel terugkomt in het ontwerp.

Om te zorgen dat de ruimte aantrekkelijk is voor kinderen, zijn er felle kleuren gebruikt. Verder is er veel plek om alle benodigdheden te kunnen sorteren en op te kunnen bergen.

Het interieurconcept

Het TechLab trekt de aandacht van elke bezoeker. Het is duidelijk aanwezig op de eerste verdieping van de bibliotheek in Helmond en valt op vanwege het bijzondere design. De verbinding tussen techniek, taal en verhalen zie je erin terug. Wat perfect aansluit bij de visie van de bibliotheek.

Het lab is open en transparant in het midden geplaatst en heeft een innovatieve en hippe uitstraling. Op deze manier is het aantrekkelijk voor de jeugd. Daarnaast is de ruimte flexibel in te richten, zo zijn de meubels verrijdbaar en hangt er een green screen wat opgerold kan worden na gebruik.

Het TechLab

 

5/5
Cialona heeft de bieb voorzien van een mooi TechLab. Ze doen veel voorbereidend werk in hun atelier, waardoor het TechLab binnen een paar dagen was opgebouwd. We kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

Sanne Respen

Lees- en mediaconsulent
Benieuwd wat Cialona Interiors voor u kan doen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.