Het EDAH-Museum

Museum
Helmond
EDAH-Museum in Loods20

EDAH-Museum in Loods20

Loods20, gelegen in de spoorzone van de stad, is de nieuwe locatie van het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum. Ook is binnen Loods20 de unieke accordeoncollectie van Arie Willems te vinden.

Loods20 is een monumentaal pand, wat vroeger eigendom was van het bedrijf Van Gend & Loos. In Helmond kent men het pand dan ook als het Van Gend & Loosgebouw.

In het nieuwe interieur is het industriële en monumentale karakter behouden gebleven en aangevuld met een unieke inrichting, wat dit deze musea bijzonder maakt.

 

EDAH-Museum

In 1917 opende de eerste EDAH supermarkt zijn deuren in Helmond. Mede om die reden is het EDAH-Museum ook altijd in Helmond gevestigd geweest.

Het museum biedt een geweldige terugblik naar de EDAH supermarkt van vroeger. Cialona heeft gedurende het totale project alles in nauwe samenspraak met het bestuur van het EDAH-Museum en de Gemeente Helmond de invulling van het museum ontworpen en gerealiseerd.

Een super samenwerking met een super resultaat, een echte aanwinst voor Helmond, zo vinden wij en alle betrokkenen.

 

De supermarkt van vroeger

Een bezoek aan het EDAH-Museum is een bezoek aan de supermark zoals deze vroeger was. Compleet met boodschappen, reclame en apparatuur van jaren geleden. Het museum is ruim opgezet en je kunt er op je gemak rondlopen door de verschillende supermarktafdelingen die de EDAH rijk was.

Zo kom je op het begin het museum binnen bij de bakkerij en vervolg je zo je weg richting de slager en de kruidenier, enzovoorts. Alle afdelingen van de EDAH komen op je pad met tussendoor hoekjes vol verzamelingen van bijvoorbeeld oude kassa’s, weegschalen, nieuwsartikelen en een enorme blikkencollectie.

Ook komen alle winkels en artikelen in het museum nog meer tot leven tijdens een rondleiding van een van de enthousiaste vrijwilligers.

 

Het EDAH-Museum bezoeken

Sinds september 2021 is het museum te bezoeken. Kijk voor de openingstijden en prijzen op www.edahmuseum.nl. Hier kun je ook reserveren voor een rondleiding of een bezoek met een grotere groep.

Omdat het EDAH-Museum samen met het Draaiorgelmuseum in een pand zit, kun je voor een meerprijs ook beide musea bezoeken.

Benieuwd wat Cialona Interiors voor u kan doen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.