Draaiorgelmuseum

Museum
Helmond
Draaiorgelmuseum

Het Draaiorgelmuseum

Het Draaiorgelmuseum is was al gevestigd in Helmond, maar ook zij zijn verhuisd naar hun nieuwe onderkomen: Loods20. Loods20 is een industrieel pand, lokaal bekend als het Van Gend & Loosgebouw, gelegen naast Centraal Station Helmond.

Cialona heeft het pand van een compleet nieuwe inrichting mogen voorzien. Wat begon als een lege loods, is nu een fantastische locatie geworden waar je weer even in de geschiedenis kunt duiken. Samen met het EDAH-Museum en de Accordeoncollectie van Arie Willems, zit het Draaiorgelmuseum tegenwoordig in het nieuwe Loods20.

 

Museum én Danszaal

Als je Loods20 binnenkomt, is de grote zaal vol enorme draaiorgels het eerste wat je tegenkomt na de ontvangstbalie. Deze zaal dient uiteraard als museum, maar ook regelmatig als locatie voor dansavonden.

In de zaal staan de orgels die Stichting Draaiorgels Helmond rijk is, welke dat precies zijn, kun je op hun site terugvinden (óf je laat je verrassen tijdens een bezoek aan het museum!).

Het Draaiorgelmuseum heeft een hele warme, gezellige sfeer. Net als de danszaal van vroeger. De houtlook vloer en rode gordijnen, maken het samen met de orgels tot een sfeervol geheel. In het midden van de ruimte is een grote bar gemaakt, met bovenop de tekst: Danszaal Bocken.

De bar met messing accenten en glas in lood details, sluit wederom perfect aan bij sfeer die het Draaiorgelmuseum uit wil stralen. Bezoekers kunnen in deze zaal van heel dichtbij de orgels goed bekijken en beluisteren.

 

De Accordeoncollectie

Vanaf de algemene entree van Loods20, vind je vrijwel direct daarna de ingang van het Draaiorgelmuseum. Na je bezoek aan het Draaiorgelmuseum stap je weer de lange hal in. In deze hal kom je langs de Accordeoncollectie van Arie Willems.

Deze zijn hier tentoongesteld, samen met meer informatie over de verschillende items en de wand is voorzien van interactieve onderdelen. Mocht je nog iets verder lopen in de hal, dan bereik je aan het eind de ingang van het EDAH-Museum, welke je ook kunt bezoeken tegen een kleine meerprijs.

 

Je bezoek aan het museum

Vanaf september 2021 kun je het Draaiorgelmuseum bezoeken. Check wel van tevoren even de openingstijden op hun website: www.draaiorgelshelmond.nl/openingstijden.

Je kunt je bezoek aan het draaiorgelmuseum gemakkelijk combineren met een bezoek aan het EDAH-Museum, wat ook in Loods20 gevestigd is.

 

Foto’s door: Henk van Dijk en Brabantcultureel.nl 

 

Benieuwd wat Cialona Interiors voor u kan doen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.