Nieuws

Lunchen op het werk: waarom lunchen met je collega’s goed voor je is

kantine_cialona_bedrijfskantine

Lunchen op het werk
waarom lunchen met je collega’s op het werk goed voor je is

Lunchen op het werk. De lunchtijd op het werk is vaak het moment waarop je even kunt ontspannen. Hoewel het voor velen tegenwoordig verleidelijk is om je lunchpauze door te brengen achter je computer of scrollend op je telefoon, is dat niet altijd gezellig.

Het even weg zijn van je werkplek en samen met collega’s lunchen, heeft vele voordelen, zowel voor je persoonlijke welzijn als voor de teamdynamiek.

Dagelijkse teambuilding

Het liefst heb je een kantoor vol enthousiaste mensen die ook nog eens samen goed functioneren en het leuk hebben onderling. Samen lunchen op het werk met je collega’s biedt een goede gelegenheid om sociale interactie en teambuilding te bevorderen. Het liefst natuurlijk dagelijks, maar dat hoeft niet.

Op deze manier leer je ook je collega’s beter kennen en gaan de gesprekken aan de lunchtafel verder dan de verkoopcijfers en volgende LinkedIn post. Door gesprekken aan te gaan over elkaars interesses, hobby’s en de dagelijkse bezigheden, ontstaat er een gevoel van verbondenheid wat weer positieve invloed heeft op de werksfeer.

 

teambuilding_lunchenophetwerk_collegas

Stimuleren van nieuwe ideeën

Tijdens de lunchpauze kunnen waardevolle ideeën ontstaan en creatieve discussies plaatsvinden. Leuke weetjes of activiteiten van het weekend ervoor, kunnen voor leuke gesprekken zorgen die vragen oproepen.

Als je een werkplek hebt waar veel verschillende disciplines samen aan de slag zijn, is zo’n gemixte lunchtafel nog veel interessanter. Zo heb je verschillende perspectieven en expertises bij elkaar, wat voor nieuwe inzichten kan zorgen. Er ontstaat zo een vruchtbare omgeving voor brainstormsessies en kennisdeling.

Verminderd stress 🧠

Zeker geen onbelangrijke factor, lunchen op het werk verminderd stress. Lunchen met je collega’s kan een fijne onderbreking zijn van je werkdruk en dagelijkse taken. Het biedt je de mogelijkheid om te ontspannen en het even niet over werk te hebben. Door sociale interactie en gesprekken met collega’s, voel je je meer verbonden met hen en bevorderd het je werkplezier.

maatwerkmeubilair

Verbeterd de communicatie

Omdat je tijdens de lunch op het werk met je collega’s aan het praten bent, is deze interactie bevorderlijk voor de communicatie en samenwerking binnen het team. Het is een informele setting, waar je vrijer kunt communiceren en luisteren naar elkaar. Ook conflicten kunnen hier op een meer relaxte manier worden uitgesproken.

Lunchen in een gave bedrijfskantine

Klinkt als een goed plan hè? Dat samen lunchen. Maar om samen met je collega’s te lunchen op het werk, is er wel een ruimte nodig om dit ook te doen. Dit kan ook een multifunctionele ruimte zijn binnen de organisatie. Het best lunch je natuurlijk op een leuke plek ver weg van je werkplek, zoals een sfeervolle bedrijfskantine. Heb je die van ons al gezien? Wij vinden dat de gezelligste ruimte van heel Cialona. 

Is jouw organisatie ook toe aan een vernieuwde bedrijfskantine? Laat het ons weten! 

kantine_cialona_bedrijfskantine  kantine_cialona_bedrijfskantine kantine_cialona_bedrijfskantine kantine_cialona_bedrijfskantine

Benieuwd wat Cialona Interiors voor u kan doen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.