Schoolinrichting Commanderij College

Schoolinrichting
Zorg en Welzijn Paviljoen
Commanderij College Doregraaf
Gemert

Schoolinrichting Zorg & Welzijn Paviljoen

Het Zorg & Welzijn paviljoen van Commanderij College Gemert Doregraaf is voorzien van een nieuwe schoolinrichting.

Het interieur is nu helemaal up to date en sluit perfect aan bij de vorm van onderwijs die past bij de vakken binnen Zorg en Welzijn.

In onderaanneming van Van Bree Someren hebben wij het interieurontwerp geproduceerd en gerealiseerd. Het resultaat is zeer goed ontvangen.

 

Moderne Schoolinrichting

Er maken nu ruim 360 leerlingen gebruik van het Zorg en Welzijn paviljoen en tegelijkertijd kunnen er 80 leerlingen binnen aanwezig zijn.

Het gebouw is nu ook duurzaam en energieneutraal. Het hele interieur ademt moderniteit, met eigentijdse materialen en kleuren die passen bij de leeromgeving van nu.

Het paviljoen heeft een open floorplan, waardoor alle vakgebieden van Zorg en Welzijn zichtbaar zijn voor elkaar. Je kunt je medestudenten zien koken in het restaurant gedeelte, terwijl anderen leren hoe het werkt in de thuiszorg.

 

Praktijkruimtes en Leslokalen

Onder Zorg en Welzijn vallen verschillende keuzevakken, waarvoor er onder andere een kapsalon nodig is, een keuken met restaurant, een kinderhoek en een gedeelte van een ziekenhuis. Ieder keuzevak heeft zo zijn eigen plek gekregen binnen de leeromgeving, met al het benodigd meubilair en aansluitingen.

Een groot gedeelte van de ruimtes is open, maar er zijn ook afgesloten instructieruimtes aanwezig. Deze lokalen zijn bedoeld voor het geven van theorielessen in een rustigere omgeving. Ze zijn geluidsdicht, maar wél transparant door de glazen wanden. Wat weer aansluit bij het open floorplan.

Het hart van het paviljoen, het zogenoemde centrale studieplein is ingericht met verschillende zitjes. Dit is de perfecte plek voor leerlingen om samen te komen en te werken aan projecten.

Door de lange banken en een opvallende tribune is het afgescheiden van de praktijkruimtes. De tribune heeft aan de achterkant de functie als opbergruimte voor onder andere de rolstoelen.

 

Artikel in het Eindhovens Dagblad

Benieuwd wat Cialona Interiors voor u kan doen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.