Nieuws

Een gezonde kantoorinrichting in 4 stappen

kantoorinrichting
Is jouw kantoor al een hele tijd hetzelfde, en is de cactus op je bureau inmiddels uitgedroogd?
Dan kun je vast wel wat nieuwe inzichten gebruiken!
Met deze vier stappen maak je een goede start naar een gezonde kantoorinrichting, waar jij en je collega’s zich prettig voelen en goed kunnen werken.
En wij helpen je uiteraard graag een handje met het realiseren van jouw kantoorinterieur doelen.
Waaraan kun je denken bij het inrichten van een gezond(er) kantoor?

 

Groen, groen en nog meer groen

Kantoorplanten zijn mooi en kunnen je werkplek omtoveren tot een soort thuis. En ze filteren de lucht om ons heen, wat erg fijn is in een gemeenschappelijke ruimte als een kantoor.

Een groene omgeving heeft ook nog eens een positief effect op de productiviteit en het verminderd het stressgevoel. Tevens is uit onderzoek gebleken dat er minder ziekte gerelateerde afwezigheid is op kantoren waar veel groen is.

Tegenwoordig zijn er heel veel leuke manieren om groen te integreren in het interieurdesign van een werkplek. Denk bijvoorbeeld aan een verticale tuin, moswand of plantenbakken verwerkt in meubilair. Uiteraard kan de klassieke bloempot of vaas op geen kantoor ontbreken.

kantoorinrichting
Kantoorinrichting – Moswand

Logische opstelling

Bedenk wat je kantoorruimte nodig heeft. Vindt er veel overleg plaats? Krijg je veel extern bezoek? Hebben mensen behoefte aan een eigen werkplek, of toch liever flexplekken? En ga zo maar door.

Het is goed om de verschillende doelen af te wegen bij het maken van een werkplekstrategie.

Cialona is volledig thuis in het ontwerpen en uitwerken van kantoor concepten die aansluiten op jouw wensen en ideeën. Elk kantoor is anders, en dus ook elk design.

We weten waar we op moeten letten en zijn creatief om elke ruimte passend aan te kleden in lijn met de visie en werkzaamheden van jouw organisatie.

svea solar
Plattegrond project Svea Solar NL

Licht en geluid

Prettig licht kan het verschil maken tussen wel of geen hoofpijn, wel of niet productief. Iedereen heeft een bepaalde voorkeur als het om verlichting gaat, echter kun je dit niet altijd individueel regelen voor elke werkplek.

Wél kun je in het design nadenken over een lichtplan per ruimte. In een vergaderruimte past bijvoorbeeld andere verlichting dan in het bedrijfsrestaurant. Wij denken met je mee over het lichtplan: de hoeveelheid licht, de kleurtemperatuur, de stijl van de verlichting en hoe het plan zo energiezuinig mogelijk is.

Ook is een fijne akoestiek belangrijk voor het werkplezier van je medewerkers. Het kan tot irritaties leiden als het structureel slecht gesteld is met de akoestiek van de kantooromgeving. Zeker in een grote open kantoorruimte kan geluid van collega’s, apparatuur als printers en telefoons, maar ook buitengeluiden hinderlijk zijn.

Het plaatsen van akoestische panelen, geluiddempende stoffen, belhokjes of meeting pods kan al een boel schelen. Het draagt bij aan de gezonde kantoorinrichting die je wilt creëren.

kantoortuin
Slimme, modulaire kantoortuin

Als je stoel maar goed zit

Het is een logische in deze lijst, maar toch ook een die vaak wordt overgeslagen. Voor mensen met een “zitberoep’’ is het zó belangrijk om goed te zitten, zowel voor je rug als voor je algehele gezondheid.

Op kantoren waar medewerkers geen vaste werkplek hebben, is dit lastig te organiseren, omdat men van werkplek wisselt. Hier is het dus extra belangrijk om aandacht te schenken aan een ergonomische werkplek als je wilt voorkomen dat mensen klachten krijgen en gaan verzuimen.

Om collega’s aan te sporen wat meer te bewegen kun je speelse elementen toevoegen in het kantoordesign. Dit hoeft niet meteen een glijbaan of klimtoestel te zijn, maar denk bijvoorbeeld aan een stoel waar je ook op kunt fietsen of een sta-bureau.
Om samen meer te bewegen is een tafeltennis- of voetbaltafel een leuk item als activiteit tijdens de koffiepauze.

Wij staan er uiteraard voor open om mee te denken aan een sportieve, speelse touch voor jouw kantoor, wat aansluit bij de identiteit van de organisatie.

kantoorinrichting
Kantoorinrichting – tafeltennistafel als sportieve touch

Een gezonde kantoorinrichting voor jouw organisatie

Wil je je kantoor een opfrisbeurt geven of gewoon helemaal vernieuwen? Wij helpen je graag met al je wensen en uitdagingen.
Uiteraard denken wij aan al bovenstaande items én meer, om voor jou het perfecte totaalplaatje te verwezenlijken.
Bekijk onze projecten en geef ons eens een belletje of stuur een bericht!

 

Contact

Benieuwd wat Cialona Interiors voor u kan doen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.